Použijte digitální ninjy pro zlepšení digitálních dovedností

Vodafone Španělsko hodnotí digitální dovednosti svých nových pracovníků pomocí modelu kompetencí vyvinutého společností cut-e. Byl vytvořen inovativní plán mentoringu, v němž nejvýkonnější "digitální pracovníci" zaškolují vedoucí pracovníky společnosti a přinášejí jim rychlý přístup k digitálním inovacím. To nejen pomáhá zvyšovat digitální dovednosti seniorního týmu, ale zároveň motivuje a zapojuje nové zaměstnance a zvyšuje jejich význam v rámci podniku.

cut e: vášeň pro online diagnostiku

V oblasti inovace psychometrie a online assessmentu je cut-e již dekádu v čele. Vytváříme stabilní most mezi akademickou veřejností a HR business praxí tak, že nejnovější odborné poznatky provazujeme s nejmodernějšími technologiemi. Touto kombinací vznikají praktické, hodnotné a vysoce přesné online psychometrické nástroje.

Díky naší spolupráci s univerzitami, s mezinárodními týmy odborníků a neustálému kontaktu s klienty dokážeme zaručit, že vše, co děláme, je přímo aplikovatelné na aktuální témata, která HR odborníci, manažeři a majitelé firem řeší.Dr Achim Preuss, zakladatel a MD cut-e Group říká: “Jsme pyšní na náš výzkumný a vývojový program a neskutečný růst cut-e napříč trhy. Na prvním místě jsou u nás investice do výzkumu a vývoje diagnostických nástrojů a postupů."

Momentka: inovační příběh cut e

Na pohovce s našimi zakladateli: tento krátký film popisuje, co je na cut-e inovativního, proč je to pro nás tak důležité a jak k tomu přispívají zákazníci.

Díky čemu jsme předními inovátory?

• Sledujeme nejnovější trendy a poptávku na trhu. Náš globální Assessment Barometer sleduje nejnovější světové trendy v assessmentu a také klíčové výzvy v oblasti náboru a rozvoje, kterým firmy čelí. Sledujeme také, co se děje v akademické sféře - a ty nejzajímavější poznatky vkládáme na náš ScienceBlog – pro inspiraci HR. Výsledky se aktivně odráží v našem vývoji.
  • Vyhledáváme zpětnou vazbu od našich klientů. Ale také kandidátů, veřejnosti a nakonec i od těch, kteří dosud nepoužívají naše nástroje. Často hovoříme s profesionály v oblasti náboru talentů, diskutujeme na konferencích, webinářích, na akcích klientů a to prostřednictvím našich vlastních nástrojů zpětné vazby.
  • Spolupracujeme s univerzitami. Naše vztahy s akademickými a výzkumnými institucemi jsou velmi silné. Odborné instituce přitom však výzkumy provádí nezávisle na nás. Náš Výzkumný portál (Academic Research Portal) je přitom pouze podporuje v jejich práci. To, že celá řada univerzit a vysokých škol v ČR využívá nástroje při práci se studenty a jejich kariérním plánování, je milou "třešničkou na dortu".
  • Testujeme nové technologie. Technický pokrok dává assessmentu mimořádné možnosti. Ať už v souvislosti s mobilním assessmentem, technickými integracemi či s gamifikací. Aplikujeme, zkoušíme a začleňujeme novinky do našich systémů, jelikož vyzkoušené technologie zjednodušují používání a přidávájí vysokou hodnotu celému procesu assessmentu. Víme, že technologie má na psychometrii vysoký vliv.
  • Náš mezinárodní  výzkumný tým. Ten je, spolu s jasným vývojovým a výzkumným plánem, páteří pro úspěšný růst celé firmy. Náš "in-house" vývojový tým je v každodenním kontaktu s klienty a jejich potřebami. A již dnes pracuje na budoucnosti. Abyste byli o několik kroků napřed.
  • Sdílíme - a učíme se od sebe. Pravidelně přednášíme na odborných konferencích a píšeme články do odborných médií. Ověřujeme a potvrzujeme tak kvalitu naší práce. Zároveň razíme cestu všem novinkám v online psychometrii.

Výzkumný program cut e: zkoumáme vše důležité a funkční

Náš mezinárodní výzkumný tým, vedený dr. Katharinou Lochner v Německu, zahrnuje odborníky působící v různých lokalitách celého světa. Zabýváme se a zkoumáme témata zajímavá pro akademickou obec i HR pracovníky. Níže uvádíme krátký přehled hlavních oblastí našeho výzkumu.

Příklad našeho výzkumu v praxi: Testování testu – projekt s Univerzitou Duisburg-Essen v Německu

Koncentrace má klíčový význam téměř v každém zaměstnání. Pro měření schopnosti uchazeče koncentrovat se jsme vyvinuli nástroj e3+ v rámci naší baterie testů scales. Univerzita Duisburg-Essen v Německu tento test dále testovala: jak dobře tento test skutečně měří koncentraci? A jak koncentraci ovlivňuje únava a napětí?

Účastníci výzkumu absolvovali test scales e3+ a uznávaný test koncentrace s tužkou a papírem d2-R (Brickenkamp, Schmidt-Atzert a Liepmann, 2010). Test scales e3+ vykázal široké překrytí s d2-R, čímž se prokázalo, že je spolehlivým a platným nástrojem měření schopnosti koncentrace. Výzkum dále ukázal, že opakované provádění testu scales e3+ nemá téměř žádný tréninkový účinek. To znamená, že se obzvláště hodí k výběru uchazečů v náborovém procesu, jelikož kandidáti, kteří tento test absolvovali již někdy dříve, nemají žádnou výraznou výhodu oproti těm, kteří jej absolvují poprvé. Doplňující zjištění ukazují, že pro dosažení nejvyššího skóre musí být kandidáti plně soustředěni a motivováni podat co nejlepší výkon.

Vedoucí výzkumu, psycholožka Christiane Fricke-Ernst z Fakulty business psychologie (prof. dr. Annette Kluge) Univerzity Duisburg-Essen k tomu říká: „Zabýváme se mimo jiné otázkou, jak dlouho se člověk dokáže koncentrovat bez přestávky, které činnosti prováděné během přestávky jsou obzvláště prospěšné a jak silně ovlivňuje naši koncentraci únava. To je velmi důležité například pro letové dispečery. Zde potřebujeme test na měření koncentrace, který nelze natrénovat, čemuž odpovídá právě scales e3+. Jelikož test se provádí online a výsledky se generují automaticky, celý postup je velmi ekonomický. Generátor náhodných položek snižuje pravděpodobnost tréninkového účinku, a test je tak opravdu vhodný do praxe i pro výzkumné účely.”