cut-e navrhuje atraktivní a unikátní nástroje k přilákání talentů

Přilákání talentovaných uchazečů je jedna věc, nechcete však, aby se vám na pracovní pozici hlásilo mnoho lidí, kteří pro danou práci nejsou vhodní či motivovaní.

Potřebujete být schopni realisticky popsat pracovní pozici, jaké kompetence vyžaduje a „jak to v ní chodí“ tak, aby aktivní uchazeči mohli posoudit, zda se na danou pozici hlásit, nebo „jít o dům dál“.

Klienti cut-e: předaplikační testování

Předaplikační testování: nový trend, který přetrvá

Náš nejnovější průzkum Global Assessment Barometer poukázal na rostoucí potřebu přilákat lidi, kteří zapadnou do organizace a brzy se zapojí do firemních procesů, a to již ve fázi hledání zaměstnání nebo kariérního plánování. Silně posiluje také trend investování do předaplikačních nástrojů. Každá pátá společnost dnes využívá tzv. Realistic Jobs Preview, zvyšuje se využití nástrojů pro přilákání kandidátů založených na gamifikaci a společnosti vynakládají významné výdaje na podporu kariérního růstu, tréninky a rozvoj zaměstnanců.

Realistický pohled na pracovní pozici pomáhá kandidátům při rozhodování

Nábor a přijetí zaměstnance se stále více orientuje na samotného kandidáta. Pro kandidáty je důležité, kde budou pracovat a jaká je firemní kultura nového zaměstnavatele. Spolupracujeme s organizacemi napříč sektory za účelem vytvoření Realistic Jobs Previews, které poskytují interaktivní, zábavný a upřímný pohled na danou pracovní pozici. Tyto Jobs Previews, dostupné na chytrých telefonech, tabletech či počítačích, umožňují potenciálním uchazečům snadno zjistit, zda se hodí na danou pozici v rámci organizace či oboru. Ukazují požadované schopnosti, hodnoty a vlastnosti. Společně vytváříme typické pracovní scénáře a na základě odpovědí potenciálního uchazeče poskytujeme okamžitou zpětnou vazbu, která uchazeči pomáhá v rozhodování, zda pokračovat dále v náborovém procesu.
Celý systém pomáhá uchazečům usoudit, zda se do procesu náboru zařadit, či naopak z něj vystoupit. To znamená, že se k vám dostanou jen takoví uchazeči, kteří mají realistický pohled na pracovní pozici a chápou, co se od nich v dané pozici bude vyžadovat.

Realistic Job Preview (RJP) du
Logo Siemens

Možná nabízíte celou řadu kurzů či programů a rádi byste uchazečům pomohli vybrat ty nejvhodnější vzhledem k jejich schopnostem, dovednostem a zájmům. Pomáháme navrhovat a implementovat celou řadu nástrojů, které vám pomohou zaměřit se na konkrétní schopnosti, zájmy a motivace potenciálních uchazečů. To vše v jednom uceleném řešení!
Výsledkem je přímá zpětná vazba k nabízeným kurzům, programům či stážím, které budou nejvhodnější pro profil uchazeče. Funkční systém napomáhá nejen uchazeči učinit správné rozhodnutí, ale především vám, jelikož zvyšuje pravděpodobnost úspěšného dokončení kurzu a redukuje míru selhání. Kariérní kompas pro studenty a absolventy, optimalizovaný pro mobilní telefony, napomáhá také brandingu organizace, která je vnímána jako inovativní průkopník.

Online job-matching – přístup k talentům, kteří nové příležitosti nevyhledávají

Zaměstnavatelé by měli přejít od tradičního modelu inzerce pro uchazeče o zaměstnání k získávání pasivních zaměstnanců, tedy takových, kteří jsou sice připraveni změnit práci, ale nové zaměstnání aktivně nehledají.
My v cut-e víme jak touto výzvu řešit.
Nové nástroje job-matching od cut-e měří shodu schopností, kvalifikací a profilů lidí s požadavky na konkrétní pracovní místo. Díky jednorázovému vložení dat mohou potenciální uchazeči vidět celou řadu aktuálně inzerovaných pozic, které odpovídají jejich kompetencím, a následně se rozhodnout, kam poslat svou žádost. Musíme potenciálním zaměstnancům ukázat, nakolik se jejich kompetence shodují s kompetencemi, které organizace hledá, i když novou práci ještě nehledají.
Při vytváření job-matching systémů, v nichž uživatelé pracují s různými online nástroji, čímž zadávají informace o sobě, a případně vyplňují testy a dotazníky, jsme spolupracovali s mnoha organizacemi (v ČR jsme výhradním partnerem serverů Hiri.cz a StartupJobs.cz). Výsledkem jsou vhodné a relevantní pracovní či kariérní návrhy a v některých případech i odkazy na konkrétní inzerát na pracovní pozici. Pokud mají uživatelé o pozici zájem, lze implementovat jednoduchou aplikaci („one-click”) na sledování procesu podávání žádostí.
Po zavedení tohoto přístupu jsou zaměstnavatelé schopni získat talentované uchazeče, kteří nehledající práci aktivně, a uchazeči si navíc mohou prohlížet množství pracovních pozic, které jsou pro ně vhodné.

Přilákání talentovaných uchazečů pomocí online her

Obliba online her evidentně roste, protože lidé si stále více užívají hraní her na mobilních zařízeních. Pomůžeme vám toto nadšení využít! Ve spolupráci s vámi a naším partnerem Arctic Shores vyvineme vaši vlastní hru nebo zábavný Realistic Jobs Preview, který poté můžete využít k přilákání potenciálních uchazečů. Upevníte si tak pozici pokrokového a inovativního zaměstnavatele a uchazečům, z nichž mnozí mohou být i vašimi zákazníky, nabídnete nezapomenutelný zážitek.
Můžete také přemýšlet nad využitím psychometrické diagnostiky založené na gamifikaci coby součásti celého náborového procesu.

Gamification